Professionell stubbfräsning i Trollhättan

Vi avlägsnar oönskade stubbar från din trädgård med minimal påverkan på miljö och mark

Kontakta oss

Stubbfräsning - Nödvändigt efter trädfällning

När ett träd har fällts, blir ofta en oönskad stubbe kvar som både kan vara i vägen och se oestetisk ut. Vi tar bort dessa stubbar genom stubbfräsning med hjälp av en specialiserad maskin. Maskinen, som har roterande sågblad, fräser effektivt bort stubben. Resultatet efter stubbfräsning blir en jämn yta där du har möjligheten att plantera nya växter eller låta gräsmattan återta sin plats.

Vi erbjuder stubbfräsning i trakterna runt Trollhättan, Vänersborg, Hjärtum och Lilla Edet bland annat.

Vi har smidiga verktyg för stubbfräsning

Vår stubbfräs är av märket Vermeer, uppkallat efter Gary Vermeer, som var pionjären bakom den moderna stubbfräsen. Tack vare hans uppfinning räcker det med en enda person för att köra stubbfräsen, vilket gör processen betydligt enklare och mer kostnadseffektiv. Vår Vermeer-stubbfräs manövreras smidigt på villatomter och andra områden, där den effektivt fräser ner stubben under marknivå utan att skada trädgården. Självklart tar vi hand om borttransporten av fräsmaterialet och återställer området med jord och gräsfrö.

Stubbfräsning nära byggnader

Stubbfräsning nära byggnader, staket eller andra känsliga strukturer kräver både precision och erfarenhet för att undvika skador. Våra skickliga stubbfräsare har både den kunskap och den utrustning som behövs för att säkert arbeta runt dessa hinder. För att säkerställa ett säkert och effektivt arbete är det viktigt att diskutera specifika risker och försiktighetsåtgärder med din tjänsteleverantör innan vi påbörjar uppdraget. Vi uppmuntrar dig att kontakta oss för rådgivning om stubbfräsning. Med vår omfattande kunskap om natur och mark i Trollhättan är vi redo att hjälpa dig.

Fräsning av stubbar och buskar

Arbcare står till tjänst för att ta bort gamla häckar åt dig. Vi inleder arbetet med att kapa häcken nära markytan. Sedan använder vi en specialmaskin som kombinerar funktionerna hos en jordfräs och en stubbfräs för att effektivt avlägsna alla rötter i jorden. När detta är gjort, är marken perfekt för att plantera en ny häck eller sätta upp ett staket.

Säkert och miljövänligt

Stubbfräsning är inte bara en praktisk metod som sparar tid och pengar, utan också ett säkert och miljövänligt alternativ. Denna metod eliminerar risker för brand och giftiga ångor, vilket är en stor fördel i vår tid där hållbarhet och miljövänlighet har hög prioritet. Genom att välja stubbfräsning bidrar du till en säkrare och grönare lösning för borttagning av stubbar.

Återanvänd träflisen

Träflisen som genereras vid stubbfräsning kan återanvändas på många miljövänliga sätt. Till exempel kan du använda den som marktäckning i rabatter för att behålla fukt och förhindra ogräs, eller som tillskott i komposthögar. Detta bidrar inte bara till en hållbar hantering av fräsningsavfallet, utan det förbättrar också jordkvaliteten och berikar din trädgård.

RUT-avdrag för stubbfräsning

Du vet väl om att du kan göra RUT-avdrag för stubbfräsning om träden står på din egen tomt. Avdraget görs endast på arbetskostnaden, inte på resekostnader och material. Vill du veta mer kan du läsa om RUT-avdrag för trädfällning på Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

För att kunna erbjuda dig ett kostnadsförslag för stubbfräsning i Trollhättan, kommer vi gärna ut och gör en platsbesiktning. Vid detta besök kan vi fastställa den bästa arbetsmetoden, bedöma uppdragets omfattning och genomföra en grundlig riskanalys.

Kontakta oss