Trädfällning i trädgård & skog - Västra Götaland

Står trädet illa till eller är det sjukt? Vad anledningen än må vara kan vi på ArbCare Trädservice hjälpa dig med trygg och professionell trädfällning

Kontakta oss

Vad för trädfällning önskas?

Har du ett träd i din tomt som står illa till, kanske är det flera träd som är sjuka eller skadade och behöver fällas. Trädfällning kan variera från att ta ner ett enstaka träd till att avverka en hel skog, och vi är här för att hjälpa dig med allt. Vi använder oss av olika metoder, både från marken och genom klättring, beroende på vad situationen kräver. Eftersom varje träd och plats är unik, erbjuder vi en kostnadsfri inspektion av ditt objekt innan vi ger dig ett prisförslag.

Sektionsfällning

I vissa fall kan det vara ont om plats vid träden där exempelvis hus, växter och annat står i vägen. Med hjälp av spikskor, klätterrep och annan specialgjord och säkerhetsklassad utrustning tar vi oss snabbt upp i trädet och fäller det i sektioner. Bitarna kommer då säkert ner på lämplig plats med minimal påverkan på omgivningen.

Trädfällning för tomt

När det finns bebyggelse i närheten är risken stor att ett fallande träd skadar byggnader eller planteringar. Det är inte bara den tunga stammen som kan orsaka skador, även fallande grenar kan medföra betydande risker. Utöver detta krävs omfattande planering och kunskap av trädfällning, just därför bör du anlita en professionell trädfällare som ArbCare Trädservice.

Firning

På vissa platser, som till exempel kyrkogårdar, kan det vara extremt ont om utrymme för att bitar från ett träd ska kunna falla fritt till marken. För att få ner trädet säkert och skonsamt, utan att orsaka skador, använder vi oss av metoden firning. Firning innebär att vi med hjälp av linor sänker ner de avsågade bitarna, vilket gör att vi kan kontrollera deras fall och säkerställa att de inte skadar omgivningen.

RUT-avdrag för trädfällning

Du vet väl om att du kan göra RUT-avdrag för trädfällning om träden står på din egen tomt. Avdraget görs endast på arbetskostnaden, inte på resekostnader och material. Vill du veta mer kan du läsa om RUT-avdrag för trädfällning på Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

För att kunna ge dig det bästa kostnadsförslaget, besöker vi dig på plats. Detta gör vi för att fastställa arbetsmetod, bedöma omfattningen av arbetet och göra en noggrann riskbedömning. Eftersom varje träd och plats är unik, är denna besiktning avgörande.

Kontakta oss