Professionell stubbfräsning i Uddevalla

Bli kvitt stubben som är i vägen i din trädgård med minimal påverkan på gräsmattan och miljön!

Kontakta oss

Stubbfräsning - nödvändigt efter trädfällning

När ett träd har fällts, blir ofta en oönskad stubbe kvar som både kan vara i vägen och se oestetisk ut. Vi tar bort dessa stubbar genom stubbfräsning med hjälp av en specialiserad maskin. Maskinen, som har roterande sågblad, fräser effektivt bort stubben. Resultatet efter stubbfräsning blir en jämn yta där du har möjligheten att plantera nya växter eller låta gräsmattan återta sin plats.

Vi hjälper dig med trädfällning och stubbfräsning på ett säkert och effektivt sätt!

Vi erbjuder stubbfräsning i trakterna runt Uddevalla, Herrestad, Sunningen, Ammenäs, och Ljungskile bland annat.

Vi har smidiga verktyg för stubbfräsning

Vår stubbfräs är av märket Vermeer, uppkallat efter Gary Vermeer, som var pionjären bakom den moderna stubbfräsen. Tack vare hans uppfinning räcker det med en enda person för att köra stubbfräsen, vilket gör processen betydligt enklare och mer kostnadseffektiv. Vår Vermeer-stubbfräs manövreras smidigt på villatomter och andra områden, där den effektivt fräser ner stubben under marknivå utan att skada trädgården. Självklart tar vi hand om borttransporten av fräsmaterialet och återställer området med jord och gräsfrö.

Stubbfräsning nära byggnader

Stubbfräsning nära byggnader, staket eller andra känsliga strukturer kräver stor försiktighet och skicklighet för att undvika skador. Våra erfarna stubbfräsare har den nödvändiga kompetensen och utrustningen för att noggrant navigera runt dessa hinder. Det är viktigt att diskutera specifika risker och möjliga försiktighetsåtgärder med din tjänsteleverantör innan uppdragets start. Tveka inte att kontakta oss för rådgivning gällande stubbfräsning. Vi har omfattande kunskap om natur och mark i Uddevalla och bistår dig gärna.

Fräsning av stubbar och buskar

Arbcare hjälper dig gärna med att ta bort gamla häckar. Vi börjar med att kapa häcken nära markytan. Därefter använder vi en maskin som fungerar som en kombination av jordfräs och stubbfräs för att effektivt eliminera alla rötter i jorden. När detta är klart är marken redo för att plantera en ny häck eller sätta upp ett staket, bland annat.

Säkert och miljövänligt

Förutom att stubbfräsning är en praktisk metod som sparar både tid och pengar, är det även en säker och miljövänlig metod. Den innebär inga risker för brand eller giftiga ångor som andra metoder kan medföra, vilket är viktigt i en samtid där hållbarhet och miljövänlighet prioriteras alltmer.

Återanvänd träflisen

Träflisen som uppstår vid stubbfräsning kan återanvändas på flera miljövänliga sätt. Du kan till exempel använda den som marktäckning i rabatter för att bevara fukt och motverka ogräs, eller som material i komposthögar. Detta bidrar inte bara till en miljövänlig hantering av avfallet från fräsningen utan kan också förbättra jordkvaliteten och berika din trädgård.

RUT-avdrag för stubbfräsning

Du vet väl om att du kan göra RUT-avdrag för stubbfräsning om träden står på din egen tomt. Avdraget görs endast på arbetskostnaden, inte på resekostnader och material. Vill du veta mer kan du läsa om RUT-avdrag för trädfällning på Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss för kostnadsfritt besök

För att ge dig ett kostnadsförslag för stubbfräsning i Uddevalla, besöker vi dig gärna på plats. Under besöket kan vi fastställa lämplig arbetsmetod, bedöma omfattningen av uppdragen och genomföra en noggrann riskbedömning.

Kontakta oss