Professionell stubbfräsning i Västra Götaland

Bli kvitt stubben som är i vägen i din trädgård med minimal påverkan på gräsmattan!

Kontakta oss

Stubbfräsning behövs efter trädfällning

Efter att ett träd har fällts lämnas ofta en oönskad stubbe kvar, som både kan vara i vägen och se oestetisk ut. Genom stubbfräsning tar vi bort dessa stubbar med hjälp av en specialiserad maskin. Denna maskin, utrustad med roterande sågblad, fräser effektivt bort stubben, därav namnet stubbfräs. Resultatet är en jämn yta där du kan plantera nya växter eller låta gräsmattan återta sin plats.

Vi har smidiga verktyg för stubbfräsning

Vår stubbfräs är av märket Vermeer, uppkallat efter Gary Vermeer. De var först ut med den moderna stubbfräsen. Det är just tack vare Gary Vermeers uppfinning som gör att det nu krävs endast en person att köra en stubbfräs. Detta underlättar processen med stubbfräsning rejält och gör detta till en effektiv och prisvärd metod. Vår stubbfräs tar sig smidigt fram på villatomter och andra platser, där vi smidigt fräser ner stubbens synliga delar under marknivå, utan att riva upp hela trädgården. Självklart hjälper vi dig med borttransport av fräsmaterialet samt återställning med jord och gräsfrö.

Vilka förberedelser kan jag som kund göra?

Säkerställ att vår maskin kan nå stubben (den är 75 cm bred). Rensa bort jord och stenar runt stubben för att förenkla arbetet. Det är bäst om stubben är avskuren ungefär 15 cm över markytan. Om stubben är högre än 30 cm, är det oftast nödvändigt med arbete med motorsåg, vilket kan medföra en tilläggskostnad.

Fräsning av stubbar och buskar?

Arbcare bistår gärna med att fräsa bort gamla häckar. Vi initierar processen genom att kapar häcken nära markytan. Sedan använder vi maskinen som en hybrid av jordfräs och stubbfräs, vilket effektivt eliminerar alla rötter i jorden. Efter detta är marken förberedd för att plantera en ny häck eller för uppförande av ett staket med mera.

Vad händer med gräsmattan?

Stubbfräs är en effektiv metod för att avlägsna stubbar i trädgården. Genom att fräsa ner stubben till en bit under marknivå, lämnas du med en hög av spån och flis. Dessa rester kan sedan användas för att fylla i hålet efter stubben, varpå området kan återställas genom att så gräs eller använda spånet som ett naturligt ogräsbekämpningsmedel i rabatter och längs med häckar.

Vad är stubbfräsning?

Stubbfräsning är en process där en specialmaskin används för att mala ner stubbar till under jordytan. Processen involverar ett metallhjul monterat framtill på stubbfräsen, utrustat med fräständer. När hjulet roterar, krossar dessa tänder stubben till små spånpartiklar. Efter att stubben är helt nedmalen återstår bara ett hål som enkelt kan fyllas med jord. Avslutningsvis täcks området med gräsfrön som sedan vattnas, vilket effektivt återställer gräsmattan.

RUT-avdrag för stubbfräsning

Du vet väl om att du kan göra RUT-avdrag för trädfällning om träden står på din egen tomt. Avdraget görs endast på arbetskostnaden, inte på resekostnader och material. Vill du veta mer kan du läsa om RUT-avdrag för trädfällning på Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss för kostnadsfritt besök

För att kunna erbjuda dig det mest exakta kostnadsförslaget för stubbfräsning, kommer vi gärna ut och besöker dig på plats. Detta besök hjälper oss att bestämma den mest effektiva arbetsmetoden, bedöma arbetsomfattningen och utföra en grundlig riskbedömning.

Kontakta oss